Csempézés házilag lépésről-lépésre - csempe -

Csempe, csempe bolt, járólap, falicsempe, burkolás, lakásfelújítás, fürdőszoba, csempék

Csempék, járólapok, csaptelepek, szaniterek, burkolatok ragasztók, fugázók, Baldocer, Fanal, Aranda, Cifre Csempeház Csempebolt Debrecen

    Kapcsolat | Házhozszállítás | Vásárlói tájékoztató

     
CSEMPÉK ÉS JÁRÓLAPOK
CSAPTELEPEK SZANITEREK RAGASZTÓK ÉS FUGÁZÓK

 

 

 

csempe - - Csempézés házilag lépésről-lépésreCsempézés házilag lépésről-lépésre

A csempével burkolt padló köztudottan könnyen tisztítható, és jól felrakva teljesen vízzáró réteget alkot. Létezik fürdőszoba csempe, konyha csempe, nappali csempe, terasz csempe ...stb Bár a csempe hosszú életű, mégsem tart örökké. Csempeház Debrecen Csempebolt.

1-es képHa felületük már erősen megkopott, szélük töredezett, a lapokat érdemes felszedni, majd helyükbe új, korszerűbb és főként szebb lapokból kialakítható burkolatot készítenünk. A régi padlóra is leragaszthatjuk, ám akkor számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy a padló szintje kb. 10 mm-rel magasabb lesz. Amennyiben ez problémát okoz, a régi burkolatot mindenképpen fel kell szednünk. Ehhez kalapács és falvéső kell. Többnyire csak az első burkolólap kivésése okoz komolyabb problémát, a többit már a lapok alá feszített falvésővel könnyen eltávolíthatjuk. Az új burkolatot magunk is lerakhatjuk, ha a megfelelő anyagokat beszerezzük, és néhány alapszabályt betartunk. Segítségül most képsorunkon mutatjuk be a lapok lerakásának fázisait. 


Először is számítsuk ki a helyiség alapterületét, és az ahhoz szükséges lapok mennyiségét. Négyzethálós papíron nem árt vázlatot is készítenünk, különösen akkor, ha nem négyzetes lapokat használunk. A fugaközök 3-5 mm-esek lehetnek, de a burkolólapokhoz igazodva határozzuk meg a szélességét. A szélesebb főként egyszínű, minta nélküli lapokból készült burkolatokon mutat jól. A mintás, kis méretű lapokból kialakított, vagy betétlapkás padlóknál keskeny fugát szokás kialakítani. Az aljzat mindig padlókiegyenlítő réteggel fedett, és sima legyen, még akkor is, ha a felszedett burkolat helyére rakjuk le az új padlólapokat. 


5-ös képAz első sort próbaként rakjuk ki az aljzatra. A széleken csak ritka esetben nem kell majd az egész lapokból többet-kevesebbet levágnunk, ezért a munkához nélkülözhetetlen egy jó csempevágó készülék. Ha a beszabott lapos szélek nem kerülnek takarásba, jól láthatók, az egész lapokból álló felületet középre tájoljuk, azaz a falak mentén azonos szélességűre szabott lapokkal fogjuk közre. Így több lapot kell majd méretre vágnunk, de egy jó csempevágóval ez könnyen megy, és az egészlapos padlófelület a helyiség közepére kerül. Ilyen megoldásra lakásokban csak ritkán van szükség, általában tehát nyugodtan kezdhetjük egész lappal a sorokat. 
A szárazon elhelyezett lapok osztását egyenes élű lécre másoljuk át (1), ezzel megkönnyíthetjük a lapok felrakását. Az aljzatra fogazott lappal terítsük fel a már előzőleg vízzel bekevert padlólap ragasztót (2), de csak egy-két sornyi szélességben, és az aljzatra fektetett léccel határoljuk le a szélét. A lapokat egymásután, megfelelő hézagolókeresztekkel beállítva nyomjuk alaposan a ragasztóba (3). Ha esetleg rosszul helyeztük le a lapot, akkor kőműveskanállal, vagy spatulával nyúljunk alá, és emeljük fel (4). A ragasztóréteget újból húzzuk egyenletes vastagságúra, a lapról is húzzuk le a rátapadt ragasztóanyagot, és ezután már gondosabban tegyük a helyére. A kisebb méretű, díszes saroklapokat csak a második sor helyére illesztése után nyomjuk a lapok közötti helyükre (5), mégpedig ügyelve az azonos fugaszélességekre. 
A lapokat egyenes léc élével ellenőrizzük, a kiállókat óvatosan ököllel megütögetve süllyesszük le. A sor végén, az utolsó lap és a fal közötti távolságot mérjük le (6), de a fugaközzel csökkentsük a méretet. A lapokra jelöljük át ezt a távolságot (7), majd csempevágóval daraboljuk le a beszabott lapokat (8), amelyeket ezt követően már a helyükre ragaszthatunk. A vágási szélek mindig a fal felé essenek! 
11-es képAz ajtótokoknál két beszabási mód között választhatunk. Egyszerűbb, ha a tokdeszka aljából annyit kifűrészelünk, amennyi a lap alácsúsztatásához szükséges, de ha ez akadályokba ütközne, pl. túl mélyen kellene befűrészelni, akkor célszerűbb, ha a lap szélét szabjuk a tokhoz igazodóra. A lapot másoljuk át egy kartonra, és azt bevágva határozzuk meg a kivágandó részt (9). Ezt a kontúrt másoljuk át filctollal egy kerámialapra, majd csempetörő-fogóval apránként tördeljük ki a felesleges részt (10). E célra egy jól megélezett nagyobb harapófogó is megfelel, csak kis fogásokat kell venni a kerámiaanyag tördelésekor. 
Miután minden lapot a helyére illesztettünk, várjunk 12-14 órát türelemmel, és ezt követően már a burkolólapok közötti hézagokba simíthatjuk a megfelelő színű fugatömítő anyagot. Ezt gumilapos simítóval a legkönnyebb a kerámialapok közötti mélyedésekbe nyomni (11). A besimított anyag feleslegét még frissiben vizes szivaccsal töröljük le (12), a feltöltött fugák felületét pedig nedvesítés közben simítsuk el, mert így majd kevésbé tapadnak meg felületükön a különféle szennyező anyagok. A fal és a padló közötti hézagokat színes sziloplaszttal kitöltve tömítsük el (13), a tömítőanyag felületét pedig nedves ujjunk hegyével, vagy lekerekített sarkú simítólappal húzzuk simára. Végül, ha nincs küszöb az ajtó alatt, akkor a két burkolat közötti dilatációs hézagot és a két padló közötti esetleges szintkülönbséget fém záróidom felcsavarozásával hidaljuk át (14). A csavarokat műanyag tiplikbe kell behajtanunk, helyüket pedig a fémidomról jelöljük át a padlóra. A kész burkolaton azonban csak 24 óra múlva lehet járni, és az időlegesen kitelepített berendezést is csak ezt követően állítsuk a helyére.

Amennyiben segítségre van szüksége akkor forduljon hozzánk bizalommal!
Ellátjuk további hasznos tanácsokkal, beszerezheti a legjobb burkolási segédenyagokat vagy akár

megbízhat minket a burkolás kivitelezésével is :)

Csempeház Debrecen Csempebolt csapata

via

 
 


(1 szavazat)Szerinted mennyire volt hasznos ez az írás?


Címkék: csempezes hazilag, csempézés házilag, csempeélvédo felrakása, csempe élvédo felrakása, csempézés lépésrol lépésre, csempézés otthon, fürdoszoba csempézés házilag, járólap lerakása házilag, csempeélvédo felrakása, csempézés lépésrol lépésreHozzászólások... Csempézés házilag lépésről-lépésre


üdvözlöm
 
a csempézéssel, járólapok lerakásával kapcsolatban szeretnék kettőt kérdezni
 
beton lakásban élek. most újítok fel
 
felszedem a pvc-t és köveket rakok le(33*33 cm járólapok)
 
a talajt lehet csemperagasztóval ragasztás közben kiegyenlítenmi a talajt?
pl.: vastagabban viszem fel egy kicsit
 
a másik kérdésem: mind a falat,mind a talajt mélyalapozni kell?
 
 
előre is köszönöm válaszát 

(7 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Burján Attila - 2013-08-04 17:56:20
Válasz erre a hozzászólásrapadlólap lerakás

 üdvözlöm
Van egy nagy problémám.
régi épitésü bérlakásban élek.
Minden parkettás.Nem szeretném felszedni a parkettát.
Lehet e meglévő parkettára burkolni,burkolólappal.
Válaszát előre is köszönöm.
 

(2 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Máté János - 2014-05-22 19:28:27
Válasz erre a hozzászólásraTanácsot kérek

Tisztelt Csempeház!
 
36 m2 garázst szeretnék házilag saját magam lerakni. A beton felületet padloponnal fogom leönteni a búrkolást megelőzően. Az ajzatot lejtősen szeretném kivitelezni, hogy víz lefolyon.
Kérdésem, hogy hogyan letet lejtősen kiönteni  a padlopont és arra lerakni a járólapokat, akkor amikor az ajzat jelenleg vízszintes. A lejtést kb. 6-6,5 méteren kell megtennem.
Kérem szépen szíves válaszukat és tanácsukat, illetve hol találom meg az erre a kérdésre a választ.
Köszönettel és Tisztelettel:
Cserepes István
tel. 06-20-9-78-48-58 

(1 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
Cserepes István - 2014-06-23 10:44:18
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Csempézés házilag lépésről-lépésre

Csempézés házilag lépésről-lépésre, csempézés lépésrol lépésre, csempeélvédo felrakása, járólap lerakása házilag, fürdoszoba csempézés házilag, csempézés otthon, csempézés lépésrol lépésre, csempe élvédo felrakása, csempeélvédo felrakása, csempézés házilag, csempezes hazilag

 

 

 

csempe - CSEMPEBOLT   csempe - CSEMPEBOLT

CSEMPEBOLT csempe debrecen
csempe - CSEMPEBOLT KERESŐ   csempe - CSEMPEBOLT KERESŐ

CSEMPEBOLT KERESŐ


Milyen csempét, csempe kiegészítőt vagy szanitert keresel? Ide írd:

csempe - Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó csempe kereső szó :

kültéri fagyálo, vario hidromasszázs kabin, olcsó csempe beltérifekete fehér magasfényű járólap 30x30m2, fanal compact gris, jászberény, járólap baumax fagyálló, járólap baumax, falburkoló csempe hatású, karla, csúszásgátló

csempe - HOZZÁSZÓLÁSOK   csempe - HOZZÁSZÓLÁSOK

HOZZÁSZÓLÁSOK


Csempebolt 11:32:  Kedves Károly! Realonda Legno 7.990 Ft/m2 áron kapható. 1dobozban-1,1 ...
Realonda Legno Fa hatású Járólap és Csempe
Csempebolt 11:29:  Kedves Rozina! A Fabro Stone Madrid 1 burkolat. 5,500 Ft/m2 áron kapható. 1 ...
Fabro Stone Fabro Stone Madrid 1 falburkolat Beltéri díszkőburkolatok
Csempebolt 10:08:  Kedves István! A Realonda Timbaó Marrón burkolat 7,290 Ft ...
Realonda Timbao Marrón Nagy méretű kültéri járólap és csempe
19:08: Nem látom mennyibe kerül m2 a csempének, kérem írják ...
Realonda Timbao Marrón Nagy méretű kültéri járólap és csempe
01:41: Udv! ENgem erdekelne a Madrid falburkolo,kb. 6 m2 -re lenne szuksegem.Nem latni az arat.A ...
Fabro Stone Fabro Stone Madrid 1 falburkolat Beltéri díszkőburkolatok
08:33:  Üdvözlöm Önöket! Érdeklődni szeretnék, hogy 20 cm-es ...


csempe - CSEMPEBOLT CIMKÉK   csempe - CSEMPEBOLT CIMKÉK

CSEMPEBOLT CIMKÉK


akrill kád
akril kád
akryl kád
aranda
baldocer csempe
Baldocer Linus
Baldocer
barna színű mozaik
beltéri csempe
beltéri mozaik
beltéri
brown színű mozaik
Cersanit
csempeboltok+debrecenben
csempehaz+debrecen
csempeház csempebolt debrecen
csempeház debrecen
csempezes hazilag
csempe csempebolt debrecen
csempe webshop
csempe
csempézés+házilag
csempézés lépésrol lépésre
csempézés+lépésrol+lépésre
csúszásmentes
dekor csempe
dekor mozaik
dekor
díszkő burkolat
Exclusive mozaik
élére csiszolt
fabro stone
fagyálló burkolatok
fagyálló burkolólapok
fagyálló csempe
fahatású
fali csempe
famintás csempe
Fanal Creation
fanal
fa hatású
fa mintás
Fém leeresztő szeleppel
fényes falicsempe
fényes felületű mozaik
fényes felületű
fényes járólap
fürdőkádakhoz
fürdőszobai kiegészítők
fürdőszobaszőnyeg
fürdőszoba
fürdő csaptelep
járólap
kád
kerámia kiegészítő
konyhai csaptelep kiegészítő
konyhai csaptelep
kőhatású csempe
kültéri csempe
kültéri
matt felületű
matt
mintás zuhanyfüggöny
mofém
mosdó csaptelep
mozaik hatású
mozaik
m-acryl
Nappali csempe
olcsó
realonda+cseme
realonda
REL.
retro
rusztikus csempe
sanotechnik zuhanykabin
szaniter
szatén felületű
színes csempe
szürke mozaik
spanyol csempe
Teka Aura
teka
terasz csempe
téglalap alakú szőnyeg
Ujjlenyomat mentes felület
üveg mozaik
vízkőmentes perlátorral
vörösagyag alapú
zajcsökkentő elemekkel felszerelve
zuhanyfüggöny
zuhanykabin
padlólap
PEI III
PEI II
PEI IV
poland
porcelán
28x85 cm-es
3/8\" bekötő csővel

Csempeház Debrecen csempebolt aranda fanal baldocer cifre realonda refin spanyol csempe olasz csempék lakásfelújítás
 
női fitness debrecen judy gym
 csempe debrecen
 
csempe - CSEMPEBOLT akciói   csempe - CSEMPEBOLT akciói

CSEMPEBOLT akciói

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

CSEMPEBOLT Látványtervek


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

csempe - Kérdésed van? Itt felteheted!   csempe - Kérdésed van? Itt felteheted!

Kérdésed van? Itt felteheted!


csempe - Elejérecsempe - Visszacsempe - Következőcsempe - Végére

Tisztelt Csempeház! Szeretnénk érdeklödni Fanal Royale Fanal Roseton Royale Marfil Flor 60*60 -as járólapnak mennyi a négyzetméterára és van - e raktáron 20négyzetméter. Köszönöm Ditke
Tisztelt Csempehaz

A Baldocer Aroa Grana jarolap meret 31.6x31.6, van-e raktaron 10 negyzetmeter? Valaszat elore is koszonom: mesesanagnes@yahoo.com
Agi
Kedves Heni!

A Fanal Decor Mosaico Crema Cocina 25x50 cm-es csempét rendelésre tudjuk hozni.Ára:5990 Ft/db.
Szállítási határidő rendeléstől számítva kb.2 hét.
Üdvözlettel Csempeház csapata.

Tisztelt Csempeház! Érdeklődnék hogy a Fanal Decor Mosaico Crema Cocina csempéből van e raktáron három darab? Ha nincs mennyi idő a szállítás, a csempe mennyibe kerül, illetve a kiszállítása mennyibe kerül?
Köszönettel: Heni (hirt.henrietta@gmail.hu)

Csempebolt 09:24: Tisztelt bigyula81@gmail.com
Az elérhetőségünk a honlap fejlécén a kapcsolatok fül alatt található.Ajánlatkérését köszönjük és természetesen a választ elküldjük Önnek az email címére.
Üdvözlettel:Csempeház csapata
Tisztelt Csempeház!
Én vagyok béna vagy tényleg nincs elérhetőségük a honlapon? Árajánlatot kérek a Baldecor Nordic MP 60020, a Nogal és a Roble csempékre. bigyula81@gmail.com
Nem találok gránitörleményes járólapot. Segítenének ?
gabrosik@gmail.com
70-251-1488
Csempebolt 10:27: Tisztelt Ivádyné Ági.
15x15-ös ipari padlólapot és Német csempéket nem forgalmazzunk. Segíteni se tudok hogy esetleg hol tudna ilyet beszerezni.
Üdvözlettel:
Csempeház csempebolt csapata


Csempebolt 10:20: Tisztelt Ildikó.
Az ön által nézett csempe a
Baldocer Elmas stone már kifutott,nincs gyártásban.
Üdvözlettel:
Csempeház csempebolt csapata
Tisztelt Csempeház! Szeretnék érdeklődni,hogy 15x15-ös ipari padlólapjuk mely 1 cm vastagságú és valószínű német gyártmány ,van-e készleten vagy esetleg tipp , hogy hol lehetne beszerezni? Segítségét előre is köszönöm!! e-mail címem: kaszap111@gmail.com
Ivádyné Ági

csempe - Elejérecsempe - Visszacsempe - Következőcsempe - Végére


Csempebolt által forgalmazott gyártók


Baldocer
Fanal
Cifre
Aranda
Refin
Ragno
Realonda
Aparici
La Platera
Cerecasa
Cersanit
Zalakerámia
Paradyz
Vives
Piemme
Grespania
Styn
Opoczno
Mofém
Teka
Kludi
Grohe
Hansgrohe
Ravak
Roltechnik
Sapho
Murexin
Cimsec
Mapei
Capry Sky
Sanotechnik
M-Acryl
Marmite
Gamma kerámia
Dulux
Héra
Salag
Geberit
Wellis
Inker
Zoom
Alföldi
Ceresit
Baumit
Radaway
Cer-Edil
Devon & Devon
Villeroy & Bosch
 

csempe, csempék, fürdőszoba, járólap, padlólap, burkolás, lakásfelújítás, baldocer, fanal, realonda, aranda, cifre

Csempe Csempebolt Debrecen - Széchenyi u. 40, csempebolt fürdőszoba burkolat kád csempék zuhanykabin burkolatok, burkolás padlólap járólap zalakerámia fürdőszobabútor szaniter fürdőszobaszalon padlólapok fürdőszobák kültéri burkolat beltéri burkolat csempeár, csempeárak csempe mozaik csempe akció kültéri járólap csempe konyha padlólap akció amerikai konyha csaptelep szaniter fürdőkád zuhanytálca élvédő burkolatváltó profilok lakásfelújítás csempe mofém teka baldocer fanal realonda aranda kludi salag mapei csemperagasztó aljzatkiegyenlítő baumit fúga kőhatású csempe fagyálló csempék terasz csempék cifre la platera radaway ravak m-acryl 

Hasznos csempe linkek:

Csempegyártók:

Baldocer

Fanal

Aranda

Realonda

Cifre

Refin

Aparici

Ceracasa

Piemme

La Platera

CER-EDIL

Opoczno

Ragno

Egyéb gyártók:

Mapei

Salag

Baumit

Ceresit

Cersanit

Inker

Mofém

TEKA

Kludi

Ravak

Radaway

M-Acryl

Capry Sky

Lakberendezés:

Szép házak

Inspirációk

Ezermester
Otthon magazin
4szoba
Házépítés-Készház
 

 

Webáruház készítés

Webáruház és közösségi portál készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing

  |  Téma: Csempézés házilag lépésről-lépésre - csempe -